[Upd] Munsterman geeft uitleg over transfer Fer

Niels (DerMeister)

De transfer van Leroy Fer van FC Twente naar Everton is nog niet in kannen en kruiken. De onderhandelingen tussen de twee clubs verloopt stroef. "Everton heeft aanvullende eisen gesteld over de wijze van betalen. Daar gaan we niet mee akkoord", liet voorzitter Joop Munsterman weten.

"Het zit muurvast", voegde hij hier aan toe. Door deze situatie zijn ook de besprekingen met de beoogde versterkingen Filip Djuricic (sc Heerenveen) en Claudemir (FC Kopenhagen) voorlopig stopgezet. "Daar hebben we geen geld voor als Fer niet doorgaat", aldus Munsterman.

De Tukkers zouden zo'n tien miljoen euro aan Fer verdienen.

Update 21.13 uur

Voorzitter Joop Munsterman heeft namens FC Twente tekst en uitleg gegeven over de gang van zaken rondom de transfer van Leroy Fer naar Everton. "Everton meldde gisteren op de eigen website een akkoord met FC Twente over de transfer van Leroy Fer en startte vandaag de onderhandelingen doodleuk opnieuw", liet hij weten.

"In de loop van de dag kwamen ze met allerlei aanvullende voorwaarden over de betalingstermijnen en ook de transfersom. Daar beginnen we niet aan. Dan maar niet", aldus Munsterman. Zolang Fer niet weg is, kan FC Twente ook niet onderhandelen met alternatieven als Filip Djuricic en Claudemir.

De maandag opgestarte onderhandelingen met de clubs van de twee, respectievelijk sc Heerenveen en FC Kopenhagen, verlopen sowieso stroef. "Ik ben er niet optimistisch over", liet Munsterman weten.