Wenger: "Barça wil Villa niet verkopen"

Niels (DerMeister)

Slecht nieuws voor Arsenal. Target David Villa mag niet vertrekken bij FC Barcelona, ondanks dat hij niet zeker is van een basisplaats. Goal.com wist maandag al exclusief te melden dat Arsenal achter de Spaanse spits aan zit, maar manager Arsène Wenger heeft dinsdag slecht nieuws te melden op een persconferentie.

"Barcelona wil Villa niet verkopen, daarin zijn ze heel duidelijk geweest." The Gunners zijn al enige tijd op zoek naar een aanvaller, nu Gervinho met Ivoorkust actief is op de Afrika Cup en nieuwkomer Olivier Giroud niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. Villa was voor Arsenal een interessante optie om de club in de winter te versterken. Toen Wenger gevraagd werd of er ruimte was om te onderhandelen zei de Fransman duidelijk "Nee".

Wenger liet zich verder nog uit over mogelijke versterkingen. "Het belangrijkste is dat spelers die komen daadwerkelijk versterkingen zijn. Anders doe je niets. We hebben op zich genoeg goede spitsen." Ook een verblijf van de meetrainende David Beckham werd uitgesloten door Wenger. "Hij belde me om te mogen trainen. Puur om in vorm te blijven, er is geen speculatie om hem te contracteren."