Einde seizoen voor Utrecht-speler Sarota

Niels (DerMeister)

FC Utrecht kan dit seizoen niet meer beschikken over middenvelder Adam Sarota (24). De Australiër heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd. De club meldt het slechte nieuws op het digitale thuis.

De afwezigheid zal gevoeld worden. In achttien van de twintig competitiewedstrijden begon hij namelijk in de basis. Sarota zal spoedig geopereerd worden. Het herstal gaat acht tot tien maanden duren.

"Wanneer de medische ingreep gaat plaatsvinden, is nog niet bekend. De knie van Sarota moet eerst rustig zijn. De komende dagen moeten uitwijzen hoe snel dit gaat", vertelt hoofd medische zaken en FC Utrecht-clubarts Niels Wijne.

"Ik ging een duel aan met een tegenstander, waarbij ik me min of meer verstapte", reageerde de speler zelf op zijn blessure. "Het was niet eens een pittig duel. Ik voelde aanvankelijk wel een hevige pijn, maar ik dacht na een korte behandeling dat ik wel weer verder zou kunnen spelen", vertelt hij aan Sport-Promotion.

"Ik moest me helaas toch laten vervangen. De clubarts meldde mij even later dat het er niet goed uitzag en dat ik een scan moest laten maken. Dat is vandaag gebeurd. Eigenlijk wil je de uitslag eerst niet geloven, maar een scan liegt niet. Ik zal de rest van het seizoen uit de running zijn."