Fer: "Ik ben nou wel klaar met dat 'Ferrader'"

Niels (DerMeister)

FC Twente-middenvelder Leroy Fer beseft dat zijn vertrek bij Feyenoord waarschijnlijk nooit volledig geaccepteerd zal worden door een deel van de Rotterdamse supporters. Anderhalf jaar geleden verliet Fer Feyenoord.

De middenvelder was toe aan een nieuwe uitdaging. De overstap werd hem niet in dank afgenomen door Het Legioen. De Rotterdamse fans hebben het sindsdien op Fer gemund als hij met Twente optreedt in De Kuip. Zondag bedankte de supporters op cynische wijze door te klappen.

"Ik had deze reactie verwacht, Feyenoord-supporters zijn heel emotioneel", zegt Fer tegen TC Tubantia. "Ik vind het jammer, want ik heb hier jaren gespeeld en heb ze niets kwaads gedaan. Ik ben wel klaar met dat ‘Ferrader’: laat ze ermee stoppen of iets anders verzinnen", aldus de middenvelder, die in de jeugd doorliep bij Feyenoord.

Fer was niet de enige oud-Feyenoorder bij Twente. Ook Luc Castaignos begon in de basis tegen zijn oude club. Jerson Cabral (ook ex-Feyenoord) zat de hele wedstrijd op de bank bij de Tukkers. Twente verspeelde in De Kuip de koppositie. De ploeg van coach Steve McClaren heeft nu een punt minder dan lijstaanvoerder PSV.