Boymans: "Ik ben heel tevreden met N.E.C."

Niels (DerMeister)

Ruud Boymans volgt Erik Falkenburg van AZ naar N.E.C.. Het tweetal wordt door de club uit Nijmegen gehuurd van de Alkmaarders. Boymans hoopt weer speeltijd te krijgen. Bij AZ kwam de spits niet aan de bak omdat ploeggenoot Jozy Altidore de onbetwiste spits is.

Boymans wil zich nu bij N.E.C. laten zien. "Ik ben heel tevreden met N.E.C. Ik heb een ongelukkige periode gehad met blessures en een Jozy (Altidore, red.) die het geweldig deed. Zo kwam ik vanzelf op het tweede plan terecht", zegt Boymans tegen Voetbal International. "N.E.C. geeft mij weer de kans om aan voetballen toe te komen."

N.E.C.-trainer Alex Pastoor gaf de spits vertrouwen in een gesprek. "Ik heb een erg goed gesprek gehad met de trainer. Na het gesprek heb ik vertrouwen in Pastoor gekregen. Het is een duidelijke trainer met een duidelijke visie. Die visie spreekt mij erg aan. Er zit erg veel voetballend vermogen in de ploeg met alle technische spelers die ze in huis hebben. Daardoor creëren ze veel kansen, daar hoop ik van te kunnen profiteren."

"Ik heb even met Dennis Gentenaar gebeld, die ik ken vanuit mijn periode bij VVV-Venlo. Hij zei direct dat N.E.C. een club is die goed bij mij past", aldus Boymans, die geen conditionele achterstand heeft. "Ik heb altijd mijn wedstrijden gespeeld bij het tweede elftal en mijn doelpunten gemaakt, dus dat zit wel goed. Het is een tijdje geleden dat ik op het hoogste niveau heb gespeeld, maar ik heb ritme nodig. Dat komt wel weer snel."