'NS moet langere treinen inzetten'

Redactie

De NS moet met spoed langere treinen inzetten zolang sprake is van een aangepaste dienstregeling. Dat eist reizigersvereniging Rover woensdag. De vereniging krijgt naar eigen zeggen veel klachten binnen over overvolle treinen.

De NS stelt dat de treinen die wel rijden, zo veel mogelijk worden verlengd. Volgens Rover gebeurt dat echter onvoldoende.

Sinds vorige week dinsdag rijdt de NS met een aangepaste dienstregeling vanwege het winterweer. Die houdt in dat er minder treinen rijden. Alleen vrijdag en zaterdag was de reguliere dienstregeling van kracht. Ook donderdag rijdt de NS met minder treinen.

Onder meer tussen Leiden en Rotterdam, Almere en Amsterdam, Den Haag en Amersfoort, Nijmegen en Den Helder en Amsterdam en Uitgeest klagen mensen erover als haringen in een ton te zitten. Sommige reizigers zouden op het perron achterblijven omdat ze niet meer in de trein passen. Ook zouden mensen onwel worden in de volgepakte treinen.

Rover stelt te vrezen dat de NS de 'bijsturing' niet op orde heeft. "Er zit immers geen enkele logica in om bij een al uitgedunde dienstregeling ook nog eens extra korte treinen in te zetten."


'NS moet langere treinen inzetten' (Foto: Novum)