[AC] Uitslagen en stand Groep A

Niels (DerMeister)

Vanavond werden in Groep A van de African Cup of Nations de tweede groepswedstrijden afgewerkt. Gastland Zuid-Afrika trof Angola, terwijl Marokko het op mocht nemen tegen Kaapverdië . Hieronder de uitslagen en de tussenstand in Groep A. De nummers één en twee uit elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales.

Zuid-Afrika - Angola 2-0
Zuid-Afrika heeft in het toernooi om de Afrika Cup een belangrijke stap gezet richting de volgende ronde. Het gastland was in het Moses Mabhida Stadion in Durban met 2-0 te sterk voor Angola. Siyabonga Sangweni opende na een halfuur de score, Lehlohonolo Majoro maakte er in de tweede helft 2-0 van.

Zuid-Afrika, dat zaterdag met een 0-0 gelijkspel tegen Kaapverdië aan het toernooi was begonnen, gaat met vier punten uit twee wedstrijden aan de leiding in groep A.

Marokko - Kaapverdië 1-1
Ook de tweede wedstrijd in de Afrika Cup is voor Marokko in een teleurstellend gelijkspel geëindigd. Kaapverdië hield de titelkandidaat op een 1-1. Marokko ging de wedstrijd tegen Kaapverdië in als grote favoriet, maar kan het niet waarmaken. De ploeg had een Nederlands tintje, met in de voorhoede Oussama Assaidi, Mounir El Hamdoui en Nordin Ambrabat. Op het middenveld stond Karim El Ahmadi gepositioneerd.

De Noord-Afrikaanse ploeg is naar Zuid-Afrika gekomen met grote ambities, maar dat geldt ook voor de tegenstander. De trainer riep vooraf dat hij zijn team in staat achtte de kwartfinale te halen en zijn team voegde in de eerste helft daad bij woord. In de 36e minuut scoorde Platini een verdiende 1-0. Hij werd weggestuurd door Mendes de Graca en rondde vervolgens prachtig af met een stift.

In de tweede helft wisselde Marokko veelvuldig om voor een ommekeer te zorgen. Al na 65 minuten waren de wissels op en hadden Amrabat en Assaidi het veld verlaten. Dat El Hamdaoui nog op het veld stond was opvallend, want hij was vooral onzichtbaar. In de 79e minuut bracht Yousef El-Arabi de stand op gelijke hoogte na voorbereidend werk van Abdelaziz Barrada.

Stand

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Zuid-Afrika 2 1 1 0 4 2-0
2. Kaapverdië 2 0 2 0 2 1-1
3. Marokko 2 0 2 0 2 1-1
4. Angola 2 0 1 1 1 0-2