Falkenburg wil zo snel mogelijk weg bij AZ

Frank (franklop)

Erik Falkenburg is onder Gertjan Verbeek bij AZ op een dood spoor beland en wil weg uit Alkmaar. De middenvelder hoopt op een transfer. Begin november stond Falkenburg voor het laatst in de basis bij AZ. Sindsdien moet hij het doen met een plek op de tribune, bank of een korte invalbeurt. "Dat is heel lastig, ik heb het er zwaar mee", zei hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Falkenburg speelt zijn wedstrijden tegenwoordig op maandagavond, bij de beloften. "Ik moet deze wedstrijden blijven spelen om in conditie te blijven en wedstrijdfit te blijven. Dat is belangrijk. Maar het is natuurlijk duidelijk dat ik wil spelen. Als dat niet bij AZ kan, dan maar ergens anders. Ik heb daar ook met AZ over gesproken."

"We zoeken naar een oplossing, wat het wordt is nog afwachten", ging Falkenburg verder. "Mijn zaakwaarnemer is bezig om een oplossing te zoeken. Ik wil weer spelen, bij een club in de Eredivisie. Zo snel mogelijk. Of er interesse is van clubs weet ik niet, dan moet je bij mijn zaakwaarnemer zijn."

Falkenburg wil zo snel mogelijk weg bij AZ. "Ik heb het nu zwaar bij AZ, ik speel niet. Dat is voor een speler ontzettend vervelend. Ik heb wel het gevoel dat het eindig is bij AZ voor mij. Er moet iets nieuws komen, daar zijn we nu mee bezig."