[Serie A] Pogba smaakmaker bij winnend Juventus

donroyco

Juventus had zaterdagavond geen kind aan Udinese. Van tevoren was er druk gelegd op het duel tussen de koploper en nummer acht, maar dat bleek onterecht: 4-0. Juventus was veel beter dan Udinese, dat eigenlijk geen moment aanspraak heeft gemaakt op een punt, laat staan overwinning.

Smaakmaker van de avond in Turijn was de 19-jarige Paul Pogba. De middenvelder, vorig jaar weggekaapt bij Manchester United, scoorde twee keer. Vijf minuten voor rust zette Pogba Juve, dat tot die tijd het overwicht niet in score had weten uit te drukken, op het goede spoor. Met een snoeiharde pegel knalde hij de Oude Dame naar een 1-0 voorsprong. Na rust bracht Udinese de niet geheel fitte topschutter Antonio Di Natale. Ook de vedette kon zijn ploeg niet aan succes helpen.

Het was namelijk niet Di Natale die aan zijn doelpuntenproductie werkte, maar Pogba. Met zijn tweede van de wedstrijd en vierde van het seizoen, was hij verantwoordelijk voor de 2-0. De middenvelder draaide zichzelf vrij en schoot strak en laag de bal links achter doelman Daniele Padelli.

Zes minuten daarna maakte Mirko Vucinic aan alle illusies een eind. De spits kreeg de bal in de zestien aangespeeld, nam aan, draaide en schoot via Padelli binnen. De ingevallen Alessandro Matri bepaalde in de tachtigste minuut de eindstand op 4-0. Pogba zou even later terecht uitgeroepen worden tot man of the match.