Woordenwisseling Ronaldo en Mourinho

Niels (DerMeister)

José Mourinho en Cristiano Ronaldo hebben deze week een flinke ruzie gehad, na het bekerduel tegen Valencia. Dat bevestigt Real Madrid-verdediger Raul Albiol. De Spaanse krant Marca berichtte zaterdag over een woordenwisseling, kort na de bekerzege van Real tegen Valencia (2-0).

Albiol heeft dat gerucht nu bevestigd. Mourinho uitte in de kleedkamer voor de ogen van de voltallige selectie zijn ongenoegen over het optreden van Ronaldo. "Het laatste kwartier heb jij je verstopt", zou Mourinho met stemverheffing tegen de topspeler hebben gezegd. Wat ontstond was een felle discussie, waarin Ronaldo liet weten niet akkoord te gaan met de kritiek. "Dit is unfair. Ik zou zelfs mijn leven voor jou geven", aldus de sterspeler.

Verdediger Albiol bevestigde het nieuws, maar liet meteen weten dat er niet te veel waarde aan macht worden gehecht. probeerde op een persconferentie de onrust in de kiem te smoren. "Mourinho en Cristiano zijn allebei winnaars. Ze zijn ambitieus en gaan allebei zover als ze kunnen. Ze hadden een verschil van inzicht, dat was het."

"Soms geeft de coach zijn mening over een speler na een wedstrijd. Dit zal ons team of onze prestaties niet beïnvloeden." Albiol spreekt geopperde onrust bij Real dan ook tegen. "De club is geen tijdbom die gaat exploderen. We moeten samenwerken om er een succesvol seizoen van te maken."