[Bundesliga] Eenvoudige thuiszege voor Bayern

Niels (DerMeister)

Bayern München is de tweede seizoenshelft van de Bundesliga begonnen met een overwinning. De ploeg van Jupp Heynckes boekte zaterdag door twee goals van Mario Mandzukic een 2-0 thuiszege op Greuther Fürth. Arjen Robben kwam als invaller na zeventig minuten in het veld en maakte zo zijn eerste speelminuten voor Bayern sinds 10 november.

Bayern sloot een mooie week, waarin Pep Guardiola werd binnengehaald als trainer voor volgend seizoen, passend af. Al teveel moeite had de Rekordmeister niet met de promovendus, al duurde het tot de 31e minuut voordat de score werd geopend. Aan de treffer van de Kroatische spits Mandzukic ging een blunder van doelman Wolfgang Hesl vooraf.

Verdiend was de voorsprong wel, want Bayern had al een paar flinke kansen laten liggen. Na een uur spelen besliste Mandzukic de wedstrijd. Bij de kopbal van de Kroatische spits zag goalie Hesl er wederom niet goed uit. In de slotfase maakte Robben nog zijn rentree. De buitenspeler was sinds half november uit de roulatie, nadat hij in de vriendschappelijke interland van Oranje tegen Duitsland geblesseerd was geraakt aan zijn hamstring.

Bayern bracht door de zege zijn puntentotaal op 45. Leverkusen volgt nog steeds op negen punten. De runner-up boekte eveneens een gemakkelijke thuiszege, 3-1 op nummer vier Eintracht Frankfurt. Sebastian Boenisch en Bundesliga-topscorer Stefan Kiessling scoorden nog in de eerste helft, waarna Andre Schürrle de marge in het tweede bedrijf naar drie tilde. Alexander Meier redde in de slotfase de Frankfurtse eer.

Bas Dost won met VfL Wolfsburg thuis met 2-0 van VfB Stuttgart. De Nederlandse spits kwam direct na rust in het veld en zag vijf minuten later ploeggenoot Diego de score openen. Halverwege de tweede helft gooide Alexander Madlung de wedstrijd op slot. Wolfsburg rukte op de ranglijst twee posities op en staat nu dertiende met 22 punten uit achttien duels.

Met Roel Brouwers en Luuk de Jong als basisspelers pakte Borussia Mönchengladbach een punt bij Hoffenheim. In de Rhein-Neckar-Arena werd niet gescoord: 0-0. Verdediger Brouwers maakte als aanvoerder de negentig minuten vol, terwijl De Jong dertien minuten voor tijd vervangen werd. Mönchengladbach handhaafde zich door de remise op de achtste plaats, met 26 punten.

Ook FSV Mainz 05 - SC Freiburg eindigde zoals het begon, 0-0.