[AC] Staking en ontslag bij Congo van de baan

Niels (DerMeister)

De rust is weer teruggekeerd in het kamp van Afrika Cup-deelnemer DR Congo. Deze week liepen de gemoederen hoog op binnen de spelersgroep en de technische staf.

De voetbalbond van DR Congo haalde zich de woede op de hals van de spelers en de technische staf. De voetbalbond wilde eerder afgesproken bonussen bij nader inzien toch niet betalen. In de voorbereiding was de bond vergeten om voor een aantal spelers een visum te regelen. Het trainingskamp was in het Midden-Oosten.

De onrust nam eind deze week toe waarna de spelers donderdag en vrijdag niet wilde trainen. Bondscoach Claude Le Roy zou zijn functie zelfs neer willen leggen. De Fransman is nu toch teruggekomen op dat besluit. Le Roy verklaart dat alle problemen zijn verholpen. DR Congo speelt zondag op de Afrika Cup tegen Ghana.

"De president van de voetbalbond heeft ons de nodige garanties gegeven", zei de bondscoach van DR Congo tegen RFI. "We kunnen daarop vertrouwen. Daarom hebben we besloten weer te gaan trainen en ons te richten op de voorbereiding tegen Ghana." De andere landen in de poule van DR Congo zijn Mali en Niger.

Vanavond start de African Cup of Nations 2013 met de groepswedstrijden in Poule A. Lees hier een uitgebreide intro over het Afrikaanse eindtoernooi.