Duitsers vroegen niet naar verleden Reijnen

anoniem_22072019025900

Geen van de Duitse ziekenhuizen waar de omstreden maagchirurg Nick Reijnen heeft gewerkt, heeft het Scheper Ziekenhuis om informatie gevraagd over het arbeidsverleden van de arts. Dat zegt een woordvoerder van het ziekenhuis in Emmen, dat Reijnen in 2009 ontsloeg.

Reijnen wordt in Nederland verantwoordelijk gehouden voor de dood van vijf patiënten van het Scheper Ziekenhuis. Hij werd in 2009 uit het zogeheten BIG-register geschrapt, waardoor hij in Nederland niet meer als arts mag werken.

Vrijdag bleek dat Reijnen in 2009 en 2010 heeft gewerkt bij twee Duitse ziekenhuizen, waaronder het Hohenloheziekenhuis, dat gelieerd is aan het Klinikum am Gesundbrunnen in Heilbronn waar ook de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur werkte.

Reijnen werd in 2005 in Duitsland al eens veroordeeld tot het betalen van een boete voor dood door schuld, nadat hij in 2002 bij een operatie een doekje in de buik van een patiënt had laten zitten. De patiënt overleed na de ingreep. Begin vorig jaar werd al bekend dat Reijnen aan de slag was in het St. Georg-ziekenhuis in Schmallenberg. Daar vloog hij er vervolgens uit.