[Upd] Sparta - Den Bosch, De Graafschap - Eagles afgelast

donroyco

Het eerstedivisieduel Sparta Rotterdam - FC Den Bosch van zondag is afgelast. Het veld in het Kasteel is als gevolg van de winterse omstandigheden als onbespeelbaar beoordeeld, meldt de KNVB zaterdag. Voor de andere wedstrijd die zondag gepland staat, De Graafschap - Go Ahead Eagles, vindt zaterdagmiddag pas een keuring plaats.

Donderdag en vrijdag werden in totaal al zes duels uit de Jupiler League afgelast. Almere City FC - Helmond Sport was de enige wedstrijd die wel doorging. De Helmonders wonnen vrijdag met 1-0 in Almere.

Update 15.42 uur
 

De wedstrijd tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles is afgelast, zo laat de Doetinchemse club op de eigen website weten. Volgens de club is het niet veilig om op het veld van De Vijverberg te voetballen door de winterse omstandigheden. 

"Ondanks dat wij graag gespeeld hadden, kunnen wij goed leven met de beslissing van de KNVB. Naast dat het veld niet veilig is, moet je ook rekening houden met de supporters. Er wordt sneeuw gemeld en een gevoelstemperatuur van -10, dat zijn geen omstandigheden waarin je ruim 8000 mensen wilt laten zitten", zo laat directeur Henk Bloemers weten.