Eerste clip Park Chan-Wook's Stoker

Vincent (vinnypassy)

Park Chan-Wook raakte bekend met zijn Vengeance-trilogie, met als voornaamste succes de film Oldeuboi. Dit jaar volgt daar de Amerikaanse remake van, maar de regisseur besloot zelf zijn eerste Amerikaanse productie te fabriceren: Stoker. Na de eerste trailer is er nu een korte clip uitgebracht met een 

In Stoker komt India’s (Wasikowski) vader te overlijden na een auto-ongeluk. Haar oom Charlie (Goode) komt hierna bij haar en haar labiele moeder wonen. India begint echter te vermoeden dat deze mysterieuze en charmante man clandestiene beweegredenen heeft en ze raakt steeds meer geïntrigeerd van hem.

Het scenario van Stoker is geschreven door Wentworth Miller, de acteur uit Prison Break. Verder heeft Park enkele grote namen weten te trekken voor zijn eerste Amerikaanse productie, want onder meer Mia Wasikowski, Matthew Goode, Nicole Kidman en Jacki Weaver vertolken rollen in de film.

De wereldwijde première vindt plaats op 1 maart, in Nederland wordt Stoker nationaal uitgebracht vanaf 11 april. Op 3 februari is de film echter al te zien als aflsuiter van het IFFR.