Roda naar de rechter vanwege technisch directeur Wielaert

Boris (borisz)

Roda JC wenst niet langer samen te werken met technisch directeur Gerard Wielaert. De rechter moet eraan te pas komen om beide partijen van elkaar te scheiden. Dat zegt algemeen directeur Marcel van den Bunder van Roda JC tegen Dagblad de Limburger.

Volgens hem zijn de verschillen in inzicht tussen Roda en Wielaert te groot om een toekomst met elkaar op te bouwen. Omdat er over de ontbindingsvoorwaarden tot op heden geen akkoord kon worden bereikt, komt er een derde partij aan te pas.

Roda denkt aan het inschakelen van de kantonrechter of de arbitragecommissie van de KNVB. De Kerkradenaren zullen de stap naar een onafhankelijke partij nog wel even afwachten. "We sluiten niet uit dat we er, voordat de zaak dient, toch uitkomen op een wijze waarin beide zich kunnen vinden. Maar zoals het er nu uitziet, zal de contract-ontbinding via een procedure tot stand komen.”

Wielaert kreeg in december het advies om tot het einde van het seizoen vrij te nemen. Daarop meldde de td zich ziek. Vooralsnog keerde hij niet meer terug in zijn functie. Wielaert wordt verweten teveel op eigen houtje te werken, terwijl hijzelf vindt dat Van den Bunder zich teveel in zijn vaarwater begeeft.