Athletic weigert uiterst bod op Llorente

Boris (borisz)

De kans dat Fernando Llorente deze maand nog naar Juventus vertrekt wordt steeds kleiner. Athletic de Bilbao wees een uiterst bod van de Italianen af. Juve weigert verder te gaan dan vier miljoen euro voor de spits. Daar zou een bonus van 300.000 euro bovenop kunnen komen als de grootmacht dit seizoen de Italiaanse landstitel prolongeert.

Athletic had tot vrijdag de tijd om te reageren op de aanbieding uit Turijn. De Spanjaarden besloten niet in te gaan op het bod. Dat houdt in dat Llorente naar verwachting het seizoen afmaakt in de Primera División. De aanvaller heeft in de zomer een aflopend contract. Omdat hij die niet wil verlengen, is hij al enige tijd uit de gratie bij het bestuur van de club.

Juve hoopte de 27-jarige te strikken als de ideale aanvalsleider voor de tweede seizoenshelft. Nu moet de club tot juni wachten voor het de international kan overnemen. In Turijn ligt een vierjarig contract voor de Spanjaard klaar.

Llorente maakte aan het begin van het seizoen duidelijk dat hij zijn contract niet zal verlengen. Sindsdien speelde hij pas twaalf competitiewedstrijden voor Athletic. Daarin vond hij één keer het net. In voorgaande jaren was hij een bepalende factor bij de Basken.