Koeman wil Ajax niet laten voetballen

Boris (borisz)

Ronald Koeman hoopt Ajax zondagmiddag te verslaan in De Klassieker. De trainer van Feyenoord wil dat zijn spelers de grote woorden waarmaken. "Ik heb een hoop gehoord, ze hebben veel vertrouwen, maar dan wil ik dat ook zien tegen Ajax", zegt Koeman tegen De Telegraaf.

"Ajax heeft het vermogen om geweldig onder druk uit te kunnen voetballen. Dus wat ik van onze spelers verwacht is dat ze het Ajax onmogelijk maken om te gaan voetballen." Koeman verwacht dat de Feyenoorders weten om te gaan met een situatie waarin Ajax tóch aan voetballen toekomt. "Niet iedereen ziet dat nog. Net zoals sommigen bij ons niet de sterkte van andere spelers zien. Ik wil ook dat de spelers van Feyenoord de opbouw en vrije mensen zien. Bij Stefan de Vrij kan dat onderdeel nog beter."

De coach wil de jonge verdediger daarmee nog lang niet afschrijven, maar vindt het wel belangrijk dat hij zich op dat gebied snel ontwikkelt. "Ja, hij is pas twintig jaar. Dus er is nog tijd. Maar hij wil een grote speler worden, dan moet dat onderdeel verbeteren."