[FA Cup] Arsenal en ManU bekeren verder

Maarten (rubbereend)

Arsenal en Manchester United hebben woensdag alsnog de vierde ronde van de FA Cup bereikt. De twee Engelse grootmachten wonnen hun replays nipt. Arsenal was thuis met 1-0 te sterk voor Swansea City. Ook United speelde thuis. West Ham United werd op Old Trafford ook met 1-0 geklopt.

Arsenal en Swansea gingen een helft redelijk gelijk op, maar in het tweede bedrijf waren de Londenaren duidelijk beter. Lang kreeg de ploeg van Arsène Wenger de bal echter niet langs de uitblinkende Swansea-goalie Michel Vorm. Terwijl de Welshmen al voorzichtig aan een verlenging begonnen te denken, besliste Jack Wilshere de wedstrijd echter alsnog.

United, waar Alexander Büttner in de basis stond en Robin van Persie rust kreeg, begon beter. Wayne Rooney scoorde al na negen minuten voor de Mancunians die daarna echter verzuimden hun voorsprong uit te breiden.

Een klein kwartier voor tijd gaf West Ham een strafschop weg, maar die werd door Rooney gemist. In de slotfase leek Javier Hernandez alsnog de tweede te scoren, maar de Mexicaan werd wegens buitenspel teruggevlagd.


Arsenal en Manchester United bekeren verder (Foto: Novum)