Van Rey adviseert VVD Roermond

Redactie

De van corruptie verdachte Roermondse ex-wethouder Jos van Rey heeft dinsdagavond een fractievergadering van de VVD in zijn woonplaats bijgewoond. Dat bevestigt de lokale VVD-voorzitter Victor Cillekens woensdag.

Cillekens ziet geen bezwaar in de aanwezigheid van Van Rey bij de vergadering, ook al is hij verdachte in een strafrechtelijk onderzoek. Volgens hem is het normaal dat iemand met veel kennis van zaken voor hij weggaat nog wordt bevraagd over zaken uit de tijd dat hij actief was.

"Hij heeft een flinke dossierkennis. Het zou wel stom zijn als we daar geen gebruik van zouden maken", aldus Cillekens. De VVD in Roermond heeft bovendien alle vertrouwen in Van Rey. De partij denkt dat het onderzoek van justitie dan ook niets concreets oplevert.

Van Rey moest opstappen omdat hij vertrouwelijke informatie over de benoemingsprocedure van de nieuwe burgemeester van Roermond zou hebben gelekt aan partijgenoten. Hij was adviseur van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad die de selectieprocedure voor de benoeming uitvoerde.

Naar aanleiding van de verdenkingen stapte Van Rey in oktober op. Behalve het lekken van informatie wordt hij verdacht van corruptie. Hij zou als wethouder geld of diensten hebben aangenomen.