Bruins: "Laten zien dat ik er nog steeds ben"

Niels (DerMeister)

Luigi Bruins heeft onderdak gevonden bij de Franse club Nice. "Ik wil de voetbalwereld laten zien dat Luigi Bruins er nog steeds is", liet de voormalig speler van Feyenoord en Excelsior weten.

"Ik heb sinds mijn laatste halve seizoen bij Excelsior gewacht op de juiste club", zegt Bruins tegen het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat ik die nu eindelijk heb gevonden. Afgelopen zomer was ik al op weg naar Nice, maar toen moesten er eerst spelers worden verkocht. Het is er nu toch van gekomen, ik ben er dolblij mee. Nice presteert sterk in de zware Franse competitie. Hier wil ik laten zien dat ik er nog steeds ben."

"Ik heb de afgelopen maanden met Ton Jenner, de vader van voormalig AZ en NAC-speler Julian, getraind bij DHC in Delft", vervolgt Bruins. "Soms alleen met hem, vaak ook met andere jongens. Daar hield ik mezelf fit. De wedstrijdscherpte moet ik nu snel krijgen, maar daar heb ik wel vertrouwen in."

Nice draait in de Ligue 1 mee in de top. De ploeg staat negen punten achter op koploper Olympique Lyon. "Ik voel me behoorlijk fit. Ik hoor er weer bij. Het heeft allemaal lang geduurd nu. Ik wil de voetbalwereld laten zien dat Luigi Bruins er nog steeds is. Toen ik de onderhandelingen helemaal had afgerond keek ik mijn vriend en zaakwaarnemer Sietje Mouch aan met een brede glimlach. Dat is wat ik wilde. Nu moet het laten zien."