[Dakar] De Rooy baalt van pechdag

Laptop.

Gisteren was het in de Dakar Rally voor trucker Gerard de Rooy een echte rampdag. De Nederlander kreeg het ene na het andere probleem te verwerken, waardoor hij bijna anderhalf uur verloor op dagwinnaar Ales Loprais. In het klassement staat hij nu een uur achter op de nieuwe leider Eduard Nikolaev.

Al na een paar kilometer knapte een afdichtring van de turbo van de Iveco. "En niemand die zo’n ding bij zich had natuurlijk. Miki Biasion niet, René Kuipers niet, andere Nederlanders niet. We hebben drie kwartier staan wachten op onze service die er wel eentje bij zich had." De Rooy verloor hierdoor uiteindelijk een uur.

Daarna ging het niet veel beter, want door verschillende pechgevalletjes verloor hij nog eens 25 minuten. "We gingen rijden: stuurstang krom. En daarna een band kapot. Daarna de ruit kapot door een tak en vervolgens reden we ook nog een ravijn in, waar we door Jan Lammers uit zijn getrokken. Zo’n dag wil ik echt nooit meer meemaken."

De Rooy is aangeslagen door alle pech, maar niet verslagen. Hij heeft aangekondigd de komende dagen vol in de aanval te gaan om zo te proberen zijn achterstand op Nikolaev flink te verkleinen.