[AO] Haase kansloos onderuit tegen Murray

Frank (franklop)

Robin Haase heeft in de eerste ronde van de Australian Open niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Nederlander werd in straight sets geklopt door de als derde geplaatste Brit Andy Murray: 3-6, 1-6, 3-6. De wedstrijd nam iets meer dan anderhalf uur in beslag.

Haase dwong Murray op de US Open van 2011 nog tot een vijfsetter, maar het verschil was deze keer veel groter. Met een lovegame kende de nummer 53 van de wereld nog wel een veelbelovende start. De volgende vijf games werden echter gewonnen door zijn vijftig plaatsen hoger genoteerde tegenstander, die iets later ook de set pakte.

Ook in de tweede en derde set kon Haase de olympisch kampioen niet lang bijbenen. Pas toen de uitschakeling nabij was, knokte hij zich met enkele fraaie punten terug van 1-4 naar 3-4. Twee games later viel na een break op love echter alsnog het doek.

Vorig jaar bleef Haase op de Australian Open eveneens steken in de eerste ronde. Zijn beste prestatie in Melbourne leverde hij in 2011 met een plaats in de derde ronde.