Kienhuis (23) zet punt achter zwemloopbaan

Niels (DerMeister)

Job Kienhuis heeft besloten een punt te zetten achter zijn actieve zwemloopbaan. De 23-jarige Tukker nam na de Olympische Spelen een half jaar pauze om na te denken over zijn toekomst en heeft nu een definitieve beslissing genomen.

"Na veel wikken en wegen, ups en downs, heb ik besloten geen vervolg te geven aan mijn topsportambities", liet Kienhuis weten. De zwemmer nam afgelopen zomer deel aan de Olympische Spelen in Londen en greep daar naast een plek in de finale van de 1500 meter vrije slag.

In 2010 wist hij bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Eindhoven het brons te pakken op de 1500 vrij. Op zowel de lange- als kortebaan heeft Kienhuis de Nederlandse records op de 800 en 1500 meter in handen.

"Ik ben in 2007 naar Eindhoven gegaan met het doel om naar Londen te kunnen. Dat doel heb ik gehaald. Nu moet er een nieuw doel komen", liet Kienhuis in een reactie weten. "Ik kan wel iets bedenken, maar ik kan niet de motivatie en de drang opbrengen om hetzelfde te doen als de afgelopen vijf jaar."

"Ik vond topsport altijd wel heel leuk, maar er is ook altijd een leven naast topsport. Als je niet voor 200 procent achter je keuze voor topsport staat, moet je eerlijk tegen jezelf zijn en stoppen", aldus Kienhuis, die nog wel een jaar zal aftrainen in Eindhoven. Ook zal hij er zijn studie werktuigbouwkunde afmaken.