FOK!filmtip van de dag: Taxi

ArtistA (Jonathan)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

De feestdagen hebben we nog maar net afgerond en we worden meteen weer verwend met een arsenaal aan premières in de bios en zeer noemenswaardige films op TV. Vandaag is het aanbod erg gering, maar voor de liefhebber hebben we misschien toch iets leuks in de aanbieding. Taxi is van Franse makelij en afkomstig uit 1998, maar als je deze film nog nooit hebt gezien is dit ongetwijfeld je beste keuze voor vanavond. Omdat we allemaal weleens moeten bijkomen van een 'zwaar' weekend is het soms wenselijk om de maandagavond lekker door te zakken en niet meer te doen dan naar spectaculaire beelden kijken. Daarvoor is Taxi meer dan geschikt, want naast de leuke achtervolgingen en actiescènes zit er ook een aardige dosis West-Europese humor in. Een aangename afwisseling voor degenen die ook een keer wat anders willen zien dan de voorgekauwde succesformules uit Hollywood-films. Taxi komt om 20.30u op RTL7.

Een alternatief voor de dames zou Pride and Prejudice kunnen zijn. Een verfilming naar het boek van Jane Austen. Om 20.30u te zien op RTL8.