[Premier League] Arsenal verliest na vroege rode kaart van City

Niels (DerMeister)

Manchester City heeft zondag de topper van Arsenal gewonnen. De Engelse landskampioen zegevierde in Londen met 2-0. Arsenal kwam al na negen minuten met tien man te staan, na rood voor Laurent Koscielny. Edin Dzeko miste vervolgens de gegeven strafschop, maar die misser had uiteindelijk geen gevolgen. Goals van James Milner en diezelfde Dzeko brachten de zege voor City, dat ook met tien man eindigde na rood voor aanvoerder Vincent Kompany.

Na tien minuten kwam Arsenal al voor een loodzware opdracht te staan. De Fransman Koscielny vergreep zich in het eigen strafschopgebied aan Dzeko en mocht met direct rood inrukken. Dzeko ontfermde zich over de strafschop, maar schoot recht op Arsenal-doelman Wojciech Szczesny af.

Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers toch op voorsprong, na een hard diagonaal schot van Milner. Even later maakte Dzeko zijn gemiste strafschop goed door de 0-2 te maken. Met de marge van twee doelpunten was de wedstrijd feitelijk beslist, hoewel de spanning in de slotfase nog even terugkwam. Na een harde tackle op de benen van Jack Wilshere moest ook Kompany inrukken.

Arsenal zette nog een slotoffensief in, maar het ontbrak de ploeg van Arsène Wenger aan vernuft en kwaliteit om de verdediging van City te verontrusten. Pas in de slotfase brak er nog een angstig moment voor City aan. Invaller Joleon Lescott haalde echter een schot van Theo Walcott van de lijn.

Door de zege verkleinde City het gat met koploper Manchester United, dat eerder zondag van Liverpool won, tot zeven punten. Arsenal staat zesde, op 21 punten van United.