[Roddelcorner] Sharapova is eetbaar, Phelps aan de scharrel

Niels (DerMeister)

FOK!sport zal in 2013 soms net even anders zijn als de afgelopen jaren. Naast sportnieuws zal je op gezette tijden ook randnieuws tegenkomen. (Roddel)nieuws wat geen eigen bericht op onze sportsite waard is maar die we toch het vermelden waard vinden. Op dinsdag en vrijdag laten we jullie voortaan kennismaken met het leven dat de (top)sporters buiten de velden leiden.

Zet nu je tanden in Sharapova!
Altijd al gedroomd om eens je tanden in tennisster Maria Sharapova te zetten? Het kan! Al zal je er wel even voor moeten reizen... Bij de start van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar, wordt haar eigen snoepgoed Sugarpova gelanceerd in Australië. Het snoepgoed was eerder ook al in de Verenigde Staten op de markt gebracht. "Toen het mij voorgesteld werd, vond ik het een gek en creatief idee. Waarom niet, dacht ik, iets maken dat volledig van mij is. Iets zelf voor 100 procent bezeitten is een ervaring die ik altijd al wou", aldus de beeldschone Russische. Sharapova investeerde ongeveer 380.000 euro in de snoepjes en experts verwachten dat ze dit bedrag al meer dan terugverdiend zal hebben in het eerste jaar dat het snoepgoed op de markt is. Foto's van de presentatie vind je hier.

Zet nu je tanden in, weliswaar het snoepgoed, van Sharapova! (Foto: Pro Shots)

Arsenal kan geen afscheid nemen van Van Persie
Arsenal blijkt het maar moeilijk te kunnen verkroppen dat Robin van Persie dit seizoen zijn doelpunten maakt voor Manchester United. De Oranje-international staat namelijk op een foto in de officiële kalender van Arsenal voor 2013. Supporters van The Gunners vinden Van Persie terug in de derde week van juni. Op de foto viert hij een doelpunt met Theo Walcott en Alex Oxlade-Chamberlain. Arsenal beging al eens eerder een soortgelijke fout. In het welkomstpakket voor jonge fans van Arsenal was een afbeelding van Van Persie opgenomen.

Gilbert laat regenboogkleuren op been zetten
Philippe Gilbert heeft nogmaals kenbaar gemaakt enorm blij te zijn met zijn regenboogtrui. De Belg, die vorig jaar wereldkampioen op de weg werd en daardoor dit seizoen in de regenboogtrui mag koersen, heeft boven zijn enkel de regenboogkleuren laten zetten. "Ik ben zo gelukkig mijn tattoo te kunnen tonen", liet een trotse Gilbert weten. Het is echter niet bekend of het om een echte tattoo gaat.

Phelps laat er geen gras over groeien
Michael Phelps lijkt weer aan de scharrel te zijn. De zwemkoning maakte vorige maand een einde aan zijn relatie met het Amerikaanse model Megan Rossee, maar is inmiddels alweer gesignaleerd met een nieuwe vlam. De voorbije dagen feestte Phelps er met zijn vrienden op los op de Bahama's en behalve een hoop flessen champagne was er ook constant een Aziatische dame in de buurt. De vrouw in kwestie was wel erg vaak in de buurt van de Amerikaanse zwemmer, iets wat de fotografen als de partyleden ook opviel. Wordt vervolgd.

Van der Vaart geblesseerd door scheiding
Afgelopen woensdag is Rafael van der Vaart tijdens een oefenduel met Hamburger SV tegen Lokomotiv Moskou geblesseerd geraakt aan zijn bovenbeen. Frank Arnesen, de technische man van HSV, noemt de scheiding met Sylvie als mogelijke oorzaak: "Rafael is ook maar een mens. Dergelijke persoonlijke problemen blijven niet onopgemerkt. Als je niet vrij bent in je hoofd, dan reageert je lichaam." Zelf denkt Van der Vaart er een stuk anders over: "Op het veld denk ik niet aan mijn privéproblemen." Ook over zijn blessure maakt hij zich weinig zorgen: "Het voelt als een lichte verrekking. Ik ga er vanuit dat ik bij de hervatting van de competitie, op 20 januari tegen Neurenberg, weer helemaal fit ben."

Arnesen: "Blessure Rafael komt door scheiding met Sylvie" (Foto: Pro Shots)

Huwelijksaanzoek tijdens Belgisch kampioenschap veldrijden
Tijdens het Belgisch kampioenschap veldrijden in Mol waren het niet de coureurs die ditmaal de show stalen, maar een supporter langs de kant. Een man had een opmerkelijk spandoek langs het parcours vast. "Diane, wil je met mij trouwens", klonk de boodschap. Het is niet bekend welk antwoord Dian heeft gegeven. Hier is een foto te vinden van de man met spandoek.

Voetballer Defour is weer vrijgezel
Steven Defour, die in het verleden nog wel eens in de belangstelling stond van Ajax, is weer een vrije vogel. De Belgische voetballer van FC Porto trouwde in de zomer van 2011 met de Griekse Irene Mbisdikis, maar zijn nu niet langer een stel. "Irini en ik zijn enige tijd geleden uit elkaar gegaan.Verder willen we geen commentaar geven over ons privéleven", liet de 24-jarige Rode Duivel weten.

Honden doen mee tijdens oefenpot Galatasaray
Niet Wesley Sneijder, maar twee honden waren afgelopen week even het gesprek van de dag bij Galatsaray. Tijdens een oefenduel tegen het Duitse Ahlen kwamen de twee viervoeters het veld opgerend, liepen voorbij een paar spelers en verdwenen vervolgens weer van het speelveld nadat een paar veiligheidsmensen erachter aan waren gegaan. Invloed op het wedstrijdverloop hadden de beesten naar verluidt niet. Galatasaray verloor met 0-1 van Ahlen.


Honden bestormen het veld tijdens oefenpot Galatasaray (Bron: YouTube)

Tipsarevic zit onder de plak bij vrouwlief
De Servische tennisser Janko Tipsarevic mag van zijn vrouw geen tattoo's meer laten zetten. De huidige nummer acht van de wereld heeft inmiddels zes tekeningen op zijn arm staan en Biljana, de vrouw van Tipsarevic, vindt het nu genoeg. "Ik sta momenteel onder curatele bij mijn vrouw. Ik mag van haar niet meer naar de tattooshop", liet Tipsarevic weten. Hij gaf echter wel toe dat zijn vrouw de reden is dat hij de mondiale top-10 heeft bereikt. "Sinds ons huwelijk in juli 2010 ben ik alleen maar beter gaan spelen."

Tipsarevic zit onder de plak bij vrouwlief (Foto: Pro Shots)