[Primera División] Real Madrid stelt teleur tegen Osasuna

Boris (borisz)

Alweer voor de achtste keer heeft Real Madrid dit seizoen puntenverlies geleden. In Pamplona kwam de ploeg van José Mourinho niet voorbij Osasuna (0-0).

Zonder de geschorste Cristiano Ronaldo ging Real Madrid de strijd aan met Osasuna. De ploeg van José Mourinho oogde zonder de Portugese sterspeler niet ijzersterk en de thuisploeg wist de aanvallen van de Madrilenen goed te pareren. Zodoende bedroeg de tussenstand bij rust nog altijd 0-0.

De tweede helft verliep voor Los Blancos evenmin naar behoren. Kaká was inmiddels ten koste van aanvaller Gonzalo Higuaín in het veld gekomen, maar de wissel was alles behalve een succes. De Braziliaanse middenvelder liep binnen zijn eerste twee minuten op het veld tegen een gele kaart aan.

Toen Kaká achttien minuten in het veld stond, moest hij zelfs alweer richting de kleedkamers vertrekken aangezien hij zijn tweede gele kaart kreeg. Hij belemmerde het spel door zijn tegenstander te hinderen bij het nemen van een vrije trap. Voor het onsportieve gedrag kreeg de oud-sterspeler van AC Milan opnieuw een gele kaart en moest Madrid het laatste kwartier met tien man tegemoet treden.

José Callejón leek dan toch de beslissende treffer voor de bezoekende ploeg te scoren, ware het niet dat zijn treffer werd afgekeurd. De grensrechter meende een buitenspelsituatie te hebben gezien, tot grote woede van de spelers van Madrid.

Het duel ging een verhitte slotfase tegemoet, maar desondanks bleef een beslissende treffer uit. Dit betekent dus dat de ploeg van Mourinho dit seizoen alweer voor de achtste keer puntenverlies lijdt. Mocht FC Barcelona zondag van Málaga winnen, dan bedraagt het puntenverschil tussen koploper Barça en nummer drie Madrid maar liefst achttien punten.