[Premier League] QPR verlaat laatste plaats

Niels (DerMeister)

Het weerzien tussen Harry Redknapp en Tottenham Hotspur heeft op Loftus Road geen winnaar opgeleverd. Redknapp zag QPR standhouden tegen zijn oud-werkgever (0-0).

Het was voor Redknapp een speciale Londense derby. Tot afgelopen zomer stond de ervaren manager onder contract bij Spurs, maar voorzitter Daniel Levy stuurde hem de laan uit en haalde André Villas-Boas naar White Hart Lane. Het was zaterdag voor Redknapp een nieuw weerzien met een groot aantal oude bekenden bij Spurs.

Redknapp kon na afloop tevreden zijn, terwijl zijn opvolger Villas-Boas minder gelukkig zal zijn. Spurs wist niet tot scoren te komen ondanks een overwicht. De beste twee kansen waren aan het begin van het duel. Jermain Defoe raakte de paal via Júlio César, waarna Emmanuel Adebayor in de rebound ook op de doelman stuitte.

Behalve het puntenverlies verloor Tottenham ook middenvelder Sandro. De Braziliaan viel al in de eerste helft uit met een blessure. De remise betekent voor Spurs een tegenvaller in de achtervolging op Manchester United en Manchester City. De achterstand op regerend landskampioen en nummer twee City blijft vijf punten.