Beleid Liverpool frustreert Gerrard

Boris (borisz)

Steven Gerrard is het niet eens met de weg die Liverpool sinds de afgelopen zomer is gaan volgen wat betreft het aankoopbeleid. Sinds de komst van trainer Brendan Rodgers richt Liverpool zich enkel nog op jonge spelers.

Fabio Borini, Joe Allen en Daniel Sturridge werden vastgelegd, zonder dat zij over veel ervaring beschikten. Gerrard is teleurgesteld in het nieuwe beleid van The Reds. Het 32-jarige clubicoon stelt dat Liverpool op deze manier de weg omhoog niet zal vinden. "Ik kan begrijpen dat iedere club de grootste Engelse talenten wil hebben. Maar ik ben het niet honderd procent met deze visie eens", zegt hij tegen The Guardian.

"Jonge spelers hebben ervaren krachten nodig ter ondersteuning. Op dit niveau heb je mensen nodig die al jaren meedraaien. Als ik kijk naar Aston Villa.. die club beschikt over spelers die binnen een paar jaar tot de top van het voetbal kunnen behoren. Maar wat ontbreekt, is twee of drie echte leiders", aldus Gerrard.

De routinier heeft nog een contract voor anderhalf jaar bij Liverpool. "De trainer wil graag nog lang met mij door. Als het aan mij ligt, voetbal ik nog drie of vier jaar. Dat wil niet zeggen dat ik een contract wil met die duur. Er is nog niets besproken."