Ferrer wint voor vierde keer in Auckland

Boris (borisz)

David Ferrer heeft zaterdag voor de derde keer op rij en de vierde keer in zijn loopbaan het ATP-toernooi in Auckland gewonnen. De Spaanse nummer vijf van de wereld was in de finale met 7-6 (5) en 6-1 te sterk voor de Duitser Philipp Kohlschreiber. Met zijn succes evenaarde hij de Australiër Roy Emerson, die in de jaren zestig vier keer zegevierde.

Kohlschreiber, de mondiale nummer negentien, begon nog goed aan de partij. De winnaar van 2008 plaatste in de derde game een break, zag zijn opponent terugkomen, maar sloeg direct nog een keer toe. Bij 5-4 wist hij de set op eigen service echter niet binnen te halen, waarna Ferrer in de tiebreak aan het langste eind trok.

In het tweede bedrijf had de 30-jarige Ferrer, die in 2007, 2011 en 2012 al eens de beste was in de Nieuw-Zeelandse stad, weinig meer te duchten van Kohlschreiber. Na een uur en achttien minuten stelde hij zijn negentiende titel op de ATP-tour veilig.

Ferrer staat volgende week in de eerste ronde van de Australian Open tegenover Olivier Rochus uit België. Ook Kohlschreiber vindt in Melbourne een Belg op zijn weg: Steve Darcis.

Bij het WTA-toernooi in Hobart ging de titel naar Elena Vesnina. De 26-jarige Russin rekende in de eindstrijd met 6-3 en 6-4 af met de Duitse Mona Barthel, die het evenement vorig jaar nog op haar naam schreef. Het is het eerste grote succes voor Vesnina, de mondiale nummer 68.


Ferrer wint voor vierde keer in Auckland (Foto: Novum)