[Copa] Barcelona met speels gemak langs Córdoba

Niels (DerMeister)

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Spaanse Copa del Rey. De Catalanen hadden in eigen huis geen moeite met Córdoba: 5-0.

De Spaanse grootmacht stond al binnen twintig minuten op voorsprong. De talentvolle Thiago Alcántara tekende voor de openingstreffer. Barcelona, dat zonder de grote sterren aantrad, kende vervolgens een goede periode. Zonder Messi, Xavi en Andrés Iniesta wist de ploeg ook makkelijk te scoren.

David Villa liet na 21 minuten zien dat hij het scoren niet verleerd is. De aanvaller maakte een actie vanaf de achterlijn, speelde twee verdedigers uit en maakte vervolgens op fraaie wijze de tweede treffer van de avond. Amper vijf minuten later was Villa wederom trefzeker: 3-0.

Na de theepauze deed Barcelona het rustig aan, maar scoorde wel na tien minuten spelen. Alexis Sánchez mocht ook een duit in het zakje doen. De Chileense aanvaller had vervolgens meerdere mogelijheden om te scoren, maar deed dat pas in de 85e minuut.

Amper dertig seconden nadat hij een prima mogelijkheid niet wist te verzilveren, was het wel raak. Dani Alves bewaarde de rust en bereikte Christian Tello. De jonge aanvaller schoot, maar zijn schot werd geblokkeerd door de doelman van Córdoba. Sánchez was er als de kippen bij en maakte alsnog zijn tweede.

Naast Barcelona plaatsten Sevilla, Real Madrid, Valencia, Real Zaragoza en Atlético Madrid zich al. Ook Real Betis Sevilla is door naar de volgende ronde. De ploeg won met 1-0 van Las Palmas. Het eerste duel eindigde in 1-1.