S. Ramos betuigt spijt na vijftiende rode kaart

Boris (borisz)

Sergio Ramos heeft spijt betuigd over zijn rode kaart na afloop van de bekerwedstrijd met Celta de Vigo. Het is de vijftiende rode kaart voor Ramos in dienst van Real Madrid. De verdediger werd in het met 4-0 gewonnen bekerduel met Celta de Vigo in de slotfase met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en liet zich vervolgens compleet gaan. 

De 26-jarige Spanjaard komt sinds de zomer van 2005 uit voor Real Madrid. Hij kreeg elf rode kaarten in de Primera División, twee in de Champions League en twee in de Copa del Rey. Ramos werd woest op arbiter Ángel Ayza Gámez na het tonen van de rode kaart. "Je bent een schoft. Een schande en je loopt ons al de hele avond te naaien", tekenden Spaanse media op uit de mond van Ramos.

De Spanjaard baalde van zijn uitbarsting en bood via Twitter zijn excuses aan. "Ik heb spijt van het incident met de arbiter. Op momenten van hoogspanning zeggen we helaas nog wel eens dingen waar we spijt van hebben." Pleister op de wond was dat zijn ploeg de kwartfinale wél bereikte, aangezien de 4-0 zege ruim voldoende was om de 1-2 nederlaag uit het heenduel goed te maken.