Geëvacueerden Amsterdam mogen naar huis

Redactie

De bewoners van het ontruimde appartementencomplex boven de Amsterdamse parkeergarage waar dinsdagmiddag brand woedde, mogen terug naar huis. In de woningen is echter nog geen stromend water, meldt het stadsdeel Centrum dinsdagavond.

De geëvacueerden mochten nog niet direct terug omdat de brandweer eerst wilde controleren of de constructie van het gebouw door de brand was aangetast. Dat bleek na een inspectie niet het geval. Het pand is vrijgegeven.

Bewoners die vanwege een gebrek aan water nog niet terug naar hun woning willen worden opgevangen door de gemeente. Zij kunnen zich melden op het stadhuis.

Bij de brand in parkeergarage Markenhoven aan de Anne Frankstraat bij het Waterlooplein ging een nog onbekend aantal voertuigen in vlammen op. Tientallen auto's liepen rook- en roetschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De garage blijft voorlopig afgesloten. Eigenaars van auto's op het tweede parkeerdek mogen hun auto's onder begeleiding ophalen. Het eerste dek, dat bestemd is voor bewoners, is nog te gevaarlijk. Bewoners kunnen hun auto zolang kwijt onder het nabijgelegen stadhuis.