Teaser trailer Only God Forgives

Vincent (vinnypassy)

In Europa had hij na onder meer zijn Pusher-trilogie en Valhalla Rising al een behoorlijke naam opgebouwd. De wereld leerde Nicolas Winding Refn echter pas goed kennen na Drive. Met dit succes zijn de verwachtingen voor zijn nieuwste film hooggespannen. Een eerste teaser trailer van deze opvolger, Only God Forgives, doet daar helemaal niets aan af. 

De kwaliteit van het filmpje is weliswaar niet bijzonder hoogstaand, maar voor wie bekend is met het werk van Refn ziet het er vertrouwd uit: grimmig, één overheersende kleur, ruimte voor grafische actie en zich voornamelijk afspelend in de lagere klasse van de samenleving. Het laatste shot doet dankzij het schaduw- en kleurgebruik zelfs denken aan Kar Wai Wongs oogstrelende Fa Yeung Nin Wa. Het wachten is dus begonnen...

In Only God Forgives werkt Refn wederom samen met Ryan Gosling, de acteur die ook in Drive de hoofrol op zich nam. Gosling speelt hierin Julian, die met zijn broer Billy (Tom Burke) een Thaise boksclub runt die als dekmantel voor drugssmokkel geldt. Wanneer zijn broer vermoord wordt, vraagt zijn moeder (Kristin Scott Thomas) Julian de moord te reken en volgt een onontkomelijke spiraal van geweld, woede en verraad.

Only God Forgives wordt naar alle waarschijnlijk in september in Nederland uitgebracht.