AGOVV overweegt beroep tegen faillissement

Frank (franklop)

De leiding van AGOVV beslist de komende dagen of het in beroep gaat tegen de beslissing van de rechtbank in Zutphen. Dat zei directeur Henk Timmer op een persconferentie, meldt Omroep Gelderland. De eerstedivisionist werd dinsdag failliet verklaard, omdat niet kon worden voldaan aan een belastingschuld van 400 duizend euro.

AGOVV kreeg eerder al een maand uitstel om een reddingsplan te presenteren, waarvoor Timmer een miljoen euro nodig had, maar dat werd niet geaccepteerd. Volgens de oud-keeper is echter een investeerder gevonden die het plan om van Sportpark Berg en Bos een multifunctioneel sportcentrum te maken kan dragen.

AGOVV moet daarvoor nog wel toestemming krijgen van de gemeente Apeldoorn, dat meer tijd nodig zegt te hebben. De club heeft acht dagen om in beroep te gaan. Er komt eerst overleg met de curator om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

De Blauwen kampten sinds de rentree in het betaald voetbal al vaker met financiële problemen. In 2007 kon een dreigend faillissement nog worden afgewend.

Als AGOVV niet gered kan worden, worden de wedstrijden van de ploeg in de Jupiler League als niet gespeeld beschouwd. Dat heeft gevolgen voor de stand, maar de twee behaalde periodetitels voor MVV en Sparta blijven staan, meldt de KNVB. Eind vorig jaar werd al bekend dat er geen promotie en degradatie van en naar de Topklasse is.