Schwarzenegger enthousiast over derde Conan

Borizzz

Arnold Schwarzenegger kan niet wachten om te beginnen aan een derde Conan-film. "Ik probeer Universal Studios al jaren over te halen", zegt de acteur tegen MTV. Vorige maand werd bekend dat een derde film in de reeks, The Legend of Conan, na jarenlang leuren eindelijk in de maak was.

"Het belangrijkste is dat we van deze nieuwe Conan een echte A-film maken zoals 300 en niet een B-film waarin iemand een paar hoofden en ledematen afhakt en alleen maar rondloopt met een zwaard", zegt de Oostenrijkse Eik. Hij suggereert hiermee een duidelijke trendbreuk met zijn eerste Conan-film, Conan the Barbarian uit 1982.

Toentertijd probeerde Schwarzenegger nog voet aan de grond te krijgen als acteur. De film werd voor een beperkt bedrag gemaakt, maar bleek juist populair vanwege de B-kwaliteit. De film lanceerde Arnold in één keer als actieheld.

"De bioscoopgangers van tegenwoordig zijn heel slim en veel gewend", gaat de 65-jarige acteur verder. "Ze hebben alle grote films met superhelden en moderne actiefilms gezien. Dus als ze een Conan-film zien aangekondigd, verwachten ze een groot spektakel. Je moet hun fantastisch entertainment bieden."

Het lijkt erop dat Schwarzenegger gelijk heeft. In 2011 probeerde een nieuwe spierbundel, Jason Momoa, het met een remake van Conan the Barbarian. Hoewel voor een riant bedrag van negentig miljoen dollar gemaakt, was de film gehandicapt door een schraal scenario. Wereldwijd werd nog geen 49 miljoen dollar opgehaald.

In The Legend of Conan is de inmiddels bebaarde barbaar koning van zijn eigen rijk, maar ook hij blijkt niet bestand tegen de tand des tijds. Regisseur Chris Morgan omschreef het verhaal als de ultieme en laatste queeste van een oude Conan, die nu iedere keer als hij zijn zwaard oppakt zijn knieën hoort kraken.