Maldonado gaat rijstijl niet aanpassen

Catatafish

Williams-coureur Pastor Maldonado is niet van plan iets te veranderen aan zijn manier van rijden. De 27-jarige Venezolaan is er zelfs van overtuigd dat hij door zijn agressieve rijstijl juist zover gekomen is in de autosport.

"Iedere keer als ik door de gang van mijn huis wandel en naar de foto's die aan de wand hangen kijk, zie wat ik allemaal bereikt heb met de manier waarop ik tot dusver altijd heb gereden. Dan ben ik er weer van overtuigd dat ik gewoon zo door moet gaan", zei Maldonado in Marca. "Ik heb in het verleden wel vaker overhoop gelegen met andere coureurs, maar dat heeft me alleen maar sterker gemaakt. Het motiveerde me alleen maar meer om mezelf te verbeteren. Het heeft er ook mede voor gezorgd dat ik in elke raceklasse waarin actief ben geweest, races heb gewonnen."

Maldonado won vorig jaar verrassend de Spaanse Grand Prix, maar viel vooral op door zijn betrokkenheid bij vele botsingen en incidenten. Crashtor Maldonado werd maar liefst veertien keer op de vingers getikt door de wedstrijdleiding en verloor in totaal 38 gridposities als gevolg van diverse straffen.