Manchester United wil Büttner verhuren

Frank (franklop)

Manchester United wil Alexander Büttner volgend seizoen verhuren. De linksback moet elders in de Premier League meer speelminuten opdoen. De 23-jarige verdediger kwam afgelopen zomer over van Vitesse naar Old Trafford. De Nederlandse verdediger wordt gezien als opvolger voor Patrice Evra.

Büttner heeft in zijn eerste maanden een goede indruk achter gelaten op de technische staf van Manchester United, maar toch kwam hij in de competitie pas tot één basisplaats, waarin hij wel gelijk scoorde tegen Wigan Athletic. Waar Evra de voorkeur krijgt van Ferguson in de Premier League, kwam Büttner al regelmatig in actie in de beker en de Champions League. De manager liet hem starten tegen Braga, Cluj en Galatasaray. Ook afgelopen zaterdag speelde hij negentig minuten in de FA Cup-wedstrijd tegen West Ham United (2-2).

Om nog meer gewend te raken aan het hoge niveau, wil Manchester United Büttner nu elders ervaring op laten doen, weet Goal.com. "Hij ontwikkelt zich tot nu toe goed. We hebben hem gehaald om in de toekomst Patrice Evra op te volgen. En wat we wilden was een aanvallend ingestelde linksback. Dat zien we ook in hem. Hij traint erg goed, heeft een huis en is helemaal gesetteld", zei Ferguson eerder tegen Omroep Gelderland.

"Je komt in een andere cultuur, in een ander land bij een grote club. Dat is een grote verandering. Dan helpt het als iemand als Robin jarenlange ervaring heeft in Engeland. Ze praten natuurlijk veel met elkaar, dat is begrijpelijk", aldus de manager.

Bij een verhuur van Büttner komt United krap te zitten op de linksbackpositie. De 18-jarige Engelse jeugdinternational Tyler Blacket wordt gezien als de tijdelijke vervanger van Büttner. Ferguson nam hem in juli al mee naar Zuid-Afrika in voorbereiding op het huidige seizoen.