[Primera División] Voetbalshow Barça bij rentree Vilanova

Niels (DerMeister)

Barcelona heeft bij de terugkeer van trainer Tito Vilanova op de bank een voetbalshow opgevoerd. De koploper van de Primera División maakte zondag in Camp Nou gehakt van stadsgenoot Espanyol. Vilanova, bij wie ruim twee weken geleden een tumor uit zijn keel werd verwijderd, zag dat de 4-0 eindstand al na een halfuur bepaald was.

Vilanova, die één wedstrijd miste, kon rustig achterover leunen. Barcelona speelde Espanyol in de openingsfase helemaal weg. Na tien minuten opende Xavi de score.

Twee goals van Pedro en een van Messi zorgden al in de 29e minuut voor een marge van vier. In het vervolg kreeg Barcelona nog tal van mogelijkheden om de score verder te uit te breiden, maar aan de tussenstand veranderde niets meer. Messi was tien minuten voor tijd nog het dichtst bij met een vrije trap op de lat.

Door de zeventiende competitiezege van het seizoen bracht Barça het puntentotaal na achttien speelronden op 52 punten. Atlético Madrid kan later zondag bij winst op Real Mallorca op negen punten komen. Rivaal Real Madrid lijkt met zestien punten achterstand uitgespeeld voor het kampioenschap.


Voetbalshow Barça bij rentree Vilanova (Foto: Novum)