"QPR kan overleven in de Premier League"

Rosario

De trainer van Queens Park Rangers, Harry Redknapp, is ervan overtuigd dat zijn ploeg niet hoeft te degraderen dit jaar. De ploeg staat momenteel helemaal onderaan in de Premier League, op vijf punten van een veilige plaats buiten de degradatiezone.

Gisteren wisten de Hoops echter te winnen van stadsgenoot Chelsea. "Na het verlies van zondag tegen Liverpool was het moeilijk om mensen te overtuigen dat we niet zouden degraderen", zei Redknapp na de verrassende overwinning. "Maar de spelers hebben een standaard gezet en om uit de penarie te komen zullen ze dat elke week moeten doen."

De winst op Stamford Bridge was de eerste keer sinds 1995 dat QPR uit bij een stadsgenoot wist te winnen, en tevens de eerste uitzege sinds oktober 2011. "We hebben nog een lange weg te gaan, maar dit was erg aanmoedigend", vervolgde Redknapp.

Het zal niet makkelijk worden voor de Londenaren om het zelfvertrouwen de komende tijd veel kracht bij te zetten. De komende weken wachten onder andere Tottenham Hotspur en Manchester City.