DiCaprio en Affleck gelauwerd in Santa Barbara

René (MrManiak)

Leonardo DiCaprio en Ben Affleck worden gelauwerd tijdens het Santa Barbara International Film Festival. Dat valt te lezen op de website van het festival. De 38-jarige DiCaprio krijgt op 1 februari de American Riviera Award. De twee jaar oudere Affleck ontvangt op 25 januari de Modern Master Award. Beide prijzen zijn oeuvreprijzen voor toonaangevenede filmmakers.

DiCaprio krijgt de American Riviera Award als filmmaker die een grote invloed heeft gehad op de Amerikaanse cinema. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder anderen regisseur Martin Scorsese en acteurs Mickey Rourke en Sandra Bullock.

De Modern Master Award van Affleck is volgens de organisatie de hoogste onderscheiding. De prijs wordt uitgereikt aan cineasten die met hun films de Amerikaanse cultuur positief hebben beïnvloed. Tot de eerdere winnaars behoren acteurs Michael Douglas, Jodie Foster en Anthony Hopkins.

DiCaprio was vorig jaar te zien in J. Edgar, waarin hij de titelrol van J. Edgar Hoover speelde. Vanaf 17 januari is hij te zien als slavendrijver Calvin Candie in de western Django Unchained van Quentin Tarantino. Op 16 mei verschijnt The Great Gatsby, waarin DiCaprio de hoofdrol van Jay Gatsby speelt.

Het filmfestival van Santa Barbara begint op 24 januari en duurt tot en met 3 februari.