Van Gerwen en Van Barneveld in de prijzen bij PDC-gala

Boris (borisz)

Tijdens het jaarlijkse PDC-galadiner in Londen zijn de PDC-awards uitgereikt. Van Gerwen ging naar huis met drie awards. Van Barneveld kreeg een award voor het beste TV-optreden van 2012.

Vice-wereldkampioen Van Gerwen werd uitgeroepen tot speler van het jaar door de fans en door zijn medespelers. Daarnaast is hij uitgeroepen tot beste jongere van de PDC. Van Barneveld kreeg voor zijn Grand Slam of Darts zege de award van beste TV-optreden van 2012. 

De hoofdprijs PDC speler van het jaar ging naar Phil Taylor die zijn naast zijn zestiende wereldtitel ook de World Cup of Darts, Premier League, World Matchplay en de Player Championship finals op zijn naam schreef. Dave Chisnall kreeg de award voor beste vloerspeler van 2012, hij won vijf toernooien en gooide het meeste prijzengeld bij elkaar op de vloertoernooien.  Dean Winstanley is de beste nieuwkomer, hij won dit jaar een tourkaart, haalde de halve finale van de Grand Slam of Darts en gooide een 9-darter en klom naar plek 42 op de wereldranglijst. De hoogste notering van alle nieuwkomers bij de PDC. 

Scheidsrechter Bruce Spendley werd geintroduceerd in de hall of fame. Hij is dertig jaar scheidsrechter geweest bij het darten en sloot zijn carrière af met de WK-finale. Tot slot werden er nog gouden en zilveren badges uitgedeeld voor alle 9-darters die gegooid zijn. Taylor, Whitlock, Anderson, Van Gerwen, Newton en Winstanley kregen een gouden pin omdat zij hun 9-darter op een TV-toernooi gooiden. Van Gerwen, Newton en Whitlock kreeg ook een zilveren badge voor een 9-darter op een vloertoernooi. Deze prijs ging ook naar Steve Farmer, Richie Burnett, Barney, Michael Smith, Kim Huybrechts, Colin Lloyd, Mark Webster & Connie Finnan.