Wigan huurt United-spits voor half seizoen

Niels (DerMeister)

De 0-4 nederlaag tegen Manchester United is voor Wigan Athletic toch nog ergens goed voor geweest. De club huurt de 18-jarige aanvaller Ángelo Henríquez van de koploper.

De onderhandelingen werden afgerond tijdens het onderlinge duel tussen de twee ploegen afgelopen woensdag. Wigan had geen schijn van kans toen United op bezoek kwam, maar de nederlaag was niet geheel zonder resultaat, gezien de (tijdelijke) overstap van Henríquez naar het DW Stadium.

De Chileense aanvaller (18) kwam in de zomer van 2012 voor een bedrag van ongeveer 5,5 miljoen euro naar United van Universidad Chile. Henríquez wacht nog altijd op zijn debuut in de Premier League en zat zelfs nog niet op de bank bij een duel van de koploper van Engeland.

Wigan-coach Roberto Martínez is content met de versterking, zo laat hij op de officiële clubsite weten. "We zijn erg blij met de komst van Ángelo, want het is een jonge speler met veel potentie. Zijn bewegingen in de zestienmeter zijn erg sluw en hij heeft bij zijn oude club Universidad laten zien hoe goed hij is."

Ook Henríquez zelf is blij met de overstap. "Dit is een geweldige kans voor me en ik ben erg blij dat de manager mij deze kans wil geven. Ik moet nu hard werken en proberen mijn plek in het eerste elftal te verdienen", aldus de Chileens international die in november 2011 debuteerde voor Chili tegen Servië en in dat duel direct zijn eerste treffer maakte.