Mancini: "City was erg dichtbij Van Persie"

Niels (DerMeister)

Robin van Persie speelt nu in het shirt van Manchester United, maar had ook in het blauw van Manchester City kunnen spelen. Dat meldt manager Roberto Mancini.

De Nederlander tekende afgelopen zomer een contract bij The Mancunians, dat hem overnam van Arsenal. Bij United maakt Van Persie bijna wekelijks furore, iets waar City-trainer Mancini met jaloezie naar kijkt. De Italiaan had de aanvaller graag in zijn eigen elftal zien schitteren en erkent dat een overgang ook niet ver weg was.

"We waren erg dicht bij een akkoord. Ik weet wat de reden was (dat de deal niet doorging, red.), maar die zal ik niet vertellen. Het lag in ieder geval niet aan het geld", laat Mancini optekenen door The Guardian. "We wilden Van Persie, omdat we wisten dat hij totaal anders is dan onze andere spitsen. We wilden ons team versterken, vooral met het oog op de Champions League."

Mancini baalt dat de deal niet rondkwam. "We waren er erg dicht bij en ik weet zeker dat het goed zou zijn uitgepakt. Maar het is niet gebeurd en we kunnen er nu niets meer aan doen. Ik weet niet of hij naar zijn hart heeft geluisterd. Hij nam zijn beslissing drie of vier maanden voordat wij er waren."