Martins Indi: "Transfer onvermijdelijk"

Niels (DerMeister)

Bruno Martins Indi vindt het nog te vroeg voor een transfer naar het buitenland. De Nederlandse international wacht op het juiste moment.

De verdediger kende een fantastisch jaar. Hij ging samen met Feyenoord weer naar de top van Nederland en hij maakte zijn debuut in het Nederlands elftal. In Rotterdam wil hij zich nog doorontwikkelen voordat hij de stap naar het buitenland maakt.

"Als je het mij nu op dit moment vraagt, dan zeg ik dat ik me hier bij Feyenoord nog kan ontwikkelen", zegt Martins Indi in het Algemeen Dagblad. "Daarom ben ik Louis van Gaal ook dankbaar dat hij mij de kans heeft gegeven om mezelf op het hoogste niveau te laten zien. Dat geldt ook voor Ronald Koeman, want die heeft mij opgesteld bij Feyenoord."

Vorig seizoen eindigde Feyenoord op de tweede plaats in de Eredivisie en ook dit seizoen strijden de Rotterdammers mee om het kampioenschap. "We zijn op de goede weg. Dit positieve van het voetbal kan tegelijkertijd ook het negatieve zijn. Je moet je ervan bewust zijn dat het ook zo weer om kan slaan."

Martins Indi kreeg een paar jaar terug al de kans om naar het buitenland te gaan. "Maar ik moet eerlijk zijn, in die periode van mijn leven stonden er echt geen buitenlandse clubs voor mij op de stoep. Dat was pas zo na het EK voor Oranje onder negentien jaar, twee jaar geleden."

"Om beter te worden moet je gewoon op het allerhoogste niveau spelen", besluit Martins Indi. "Dus is een transfer op termijn onvermijdelijk, dat zal niemand ons kwalijk nemen. Wanneer dat is, kan ik niet zeggen. Ik ben altijd op mijn gevoel afgegaan en dat zal ik blijven doen."