Davis niet naar WK Sprint

Boris (borisz)

De Amerikaanse schaatser Shani Davis zal volgende maand niet deelnemen aan de wereldkampioenschappen sprint in Salt Lake City. De wereldkampioen van  2009 slaagde er dit weekeinde niet in zich te kwalificeren voor de titelstrijd.

Davis eindigde slechts als zesde op de Amerikaanse kampioenschappen, die ook in Salt Lake City plaatsvonden. Davis won wel de 1000 meter in 1.08,57, maar zijn tijden op de 500 meter waren te langzaam om mee te doen voor de bovenste plaatsen van het klassement. De winst ging naar Mitchell Whitmore. Hij zal samen met de nummer twee Jonathan Garcia de VS vertegenwoordigen op de WK sprint.

"Het is een teleurstelling, maar er zal wel een reden voor zijn", meldde de dertigjarige Davis op zijn website. "Mijn topprioriteit voor dit seizoen blijven de WK afstanden in Sochi in maart. Daar wil ik op mijn best zijn." Heather Richardson greep met overmacht de titel bij de vrouwen. Ze schaatste nieuwe Amerikaanse records op zowel de 500 meter (37,34) als de 1000 meter (1.13,52).