Ravage bij ongeval A7

static

Bij een ongeval op de A7 bij Sappemeer is zaterdag een vrouw om het leven gekomen. Vijf anderen raakten gewond. Tijdens de afhandeling van het ongeval vond aan de andere kant ook een ongeluk plaats. Daarbij raakten drie mensen gewond. De politie spreekt van een ravage.

Het eerste ongeluk vond rond 18.30 uur plaats op de A7 richting Groningen. Twee auto's kwamen door nog onbekende oorzaak 'behoorlijk' met elkaar in botsing. "De klap was hard. Een van de auto's is ook nog tegen een vangrail gekomen en heeft door de berm gereden. Overal lagen onderdelen van auto's", omschreef een politiewoordvoerder de ravage.

De vijf mensen die bij deze botsing gewond raakten, zijn naar een ziekenhuis gebracht. Het verkeer werd omgeleid via een parallelweg.

Vanwege het ongeval kwam onder meer een helikopter ter plaatse. Toen de politie bezig was met het treffen van voorbereidingen om die te laten landen, schampte een bestuurder aan de andere kant van de A7 richting Duitsland een politieauto. Ook de mensen die hierbij gewond raakten zijn naar een ziekenhuis gebracht. Het verkeer in deze rijrichting werd vervolgens via de vluchtstrook geleid.