Djokovic via Almagro naar eindzege Abu Dhabi

Peterselieman

Novak Djokovic heeft zijn titel op het demonstratietoernooi van Abu Dhabi zaterdag geprolongeerd. In de eindstrijd versloeg de mondiale nummer een Nicolas Almagro in drie lange sets: 6-7 (4-7), 6-3 en 6-4.

Beide mannen gaven elkaar in de beginfase weinig toe en hadden een tie-break nodig om de eerste set te beslissen. De Spanjaard was daarin met 7-4 te sterk voor de Serviër. In het begin van de tweede set regende het breaks. Het was Djokovic die snel een voorsprong pakte en de set vervolgens besliste op 5-3.

In de derde set ging het een tijdlang gelijk op, totdat Djokovic op 5-4 actief op zoek ging naar de overwinning. Almagro, de nummer elf van de wereld, had geen antwoord op het agressieve tennis van de Serviër en leverde zijn service in.

David Ferrer en Janko Tipsarevic streden eerder op de dag om de derde plaats. De Spanjaard, eerder door Djokovic simpel opzij gezet, versloeg de Serviër in twee sets: 7-6 en 6-2.

Het Mubadala World Tennis Championship in Abu Dhabi geldt als de officieuze start van het tennisseizoen. Het eerste grandslamtoernooi van het jaar, de Australian Open, begint over ruim twee weken in Melbourne.


Djokovic via Almagro naar eindzege Abu Dhabi (Foto: Novum)