Bonevacia op weg naar Kerkrade

donroyco

Roly Bonevacia is dichtbij een contract bij Roda JC. De middenvelder staat momenteel nog onder contract bij Ajax. Roda JC neemt in de winter Roly Bonevacia over van Ajax. Het contract van de middenvelder loopt af in Amsterdam. Bovendien is de 21-jarige middenvelder overbodig in de selectie van Frank de Boer. Dat meldt De Limburger.

Met Bonevacia. die onder Martin Jol debuteerde bij Ajax, willen de Limburgers de degradatieplaatsen in de Eredivisie na de winter zo snel mogelijk verlaten. Bonevacia speelde vorig seizoen op huurbasis bij NAC Breda, met afwisselend succes. De ervaring leidde uiteindelijk niet tot een kans in de basis bij Ajax.

"Het klopt dat we in vergevorderde onderhandeling zijn met Roly én Ajax", zegt algemeen directeur Marcel van den Bunder in de zaterdageditie van De Limburger. De mogelijkheid bestaat dat Bonevacia eerst een half jaar gehuurd wordt, voordat hij de definitieve overstap maat. Op het middenveld bij Roda spelen ook oud-Ajacieden Mitchell Donald en Laurent Delorge.